מאמר משותף עם אינג' לילא מורד ואד' היא מאני הסוקר פרויקט רעיוני לתכנון גן ציבורי במזרח ירושלים. הפרויקט תוכנן במסגרת לימודי תואר שני בעיצוב אורבני בבצלאל. פורסם ב Testing Ground Journal – ISSUE 02: OTHER SIDES, בהוצאת אוניברסיטת גריניץ', לונדון, 2019.
מאמר והרצאה משותפים של יעל בר-מאור אינג' לילא מורד. מבוסס על פרויקט גמר משותף בלימודי התואר השני לעיצוב אורבני בבצלאל העוסק בעיר התחתית בחיפה, במסגרת הכנס Creation / Reaction של המועצה האירופית לבתי ספר לאדריכלות נוף, ECLAS, בשיתוף עם אוניברסיטת גריניץ', לונדון. 2017.
מאמר שסוקר את הרעיונות מאחורי פרויקט "יער נודד", בתכנון משותף של אד וול, מייק דרינג ויעל בר-מאור, אשר בוצע במסגרת ביאנלה בת-ים לאדריכלות הנוף העירוני בספטמבר 2010. המאמר פורסם בכתב העת של מכון אדריכלות הנוף הבריטיLandscape Institute, חורף 2011.
המאמר מתאר את התכניות להפיכת אתר הטמנת הפסולת הגדול בעולם, לפארק שמשלב שמירת טבע עם פונקציות מגוונות: אזורי פעילות, מבני תרבות, כבישים ועוד. תכנון הפרויקט הופקד בידי משרד Field Operations של אדריכל הנוף ג'יימס קורנר ואדריכל סטן אלן. המאמר פורסם ב"אדריכלות נוף", בטאון האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף, יוני 2004.
המאמר מתאר תכנון שכונות שנבנו באזורים אשר היו בעבר רציפי הנמל המזרחי של אמסטרדם. השכונות תוכננו על-ידי משרד אדריכלות נוף ההולנדיWest 8 , והן מהוות מודל לתכנון עירוני המצליח לאפשר בניה פרטית, אך עם זאת לענות על דרישות ציפוף גבוהות יחסית. הרקע למאמר הוא סיור שערכתי בשכונות אלו, במסגרת קורס מטעם הטכניון שעסק בבינוי ערים ותכנון איזורי בהולנד, בהשוואה לישראל. המאמר פורסם ב"אדריכלות נוף", בטאון האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף, דצמבר 2003.
מאמר והרצאה של יעל בר מאור והאדריכל יובל יסקי, העוסק בנוף האופייני לקיבוצים, בשינויים העוברים עליו בעקבות תהילכי ההפרטה ובדרכים לשמר את יתרונותיו, במסגרת הכנס "Specifics : Discussing Landscape Architecture" של המועצה האירופית לבתי ספר לאדריכלות נוף, ECLAS, בשיתוף עם אוניברסיטת HafenCity, המבורג, 2013.
עיקרי הדברים פורסמו גם ב"אדריכלות נוף" בטאון האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף, דצמבר 2013 תחת הכותרת "מותם וחייהם של הקיבוצים".
המאמר בוחן את היחסים בין הסכסוך הטריטוריאלי לבין האספקט הבוטני של הנוף, דרך דוגמאות של שלושה צמחים: הצבר, האורן והזית, השימוש הנופי בהם והייצוגים שלהם בספרות ובאומנות. המאמר פורסם במסגרת כנס המועצה האירופית לבתי ספר לאדריכלות נוף ((ECLAS, בשיתוף עם אוניברסיטת גנואה, איטליה, בספטמבר 2009.
מאמר מאת יעל בר-מאור אשר פורסם באתר האינטרנט NRG, לקראת הכנס "חתך רוחב - הכנס השנתי התשיעי של האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף", נובמבר 2011. הכנס אורגן על-ידי ועדת היגוי מטעם האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף: מיכל בן-שושן, טלי וקסלר, ליאת הדר ויעל בר-מאור.
הטקסט נכתב בתקופה בה עבדתי במשרד אשר שכן בבניין שהיה בעבר "בית הקיבוץ המאוחד", ברחוב סוטין בתל-אביב. הבניין ששבה את ליבי, היה דוגמא לתכנון מושכל ברוח שנות ה-50. הוא תוכנן ע"י האדריכלים חנן הברון וזיוה ארמוני, לפי עקרון התכנית החופשית של לה קורבוזיה. כאשר התוודעתי אל המבנה, כבר חושב קיצו לאחור; בועדות התכנון אושרה הריסתו לטובת מגדל מגורים. נפגשתי עם האדריכלית זיוה ארמוני ולמדתי ממנה על תכנון הבניין. כמחווה אישית, כתבתי את הטקסט. פורסם ב"בלוק" גליון מס.5, חורף 2008.
המאמר מתאר מיצב אינטראקטיבי זמני היוצר מיקרו אקלים קריר, והוצב לשימוש הציבור במסגרת אירועי אולימפיאדת אתונה 2004. המיצב, שנבחר לביצוע במסגרת תחרות פומבית, תוכנן ע"י צוות מתכננים שגיבש אדריכל יהושע גוטמן. המאמר פורסם ב"אדריכלות נוף", בטאון האיגוד הישראלי של אדריכלי הנוף, דצמבר 2004.
משרד ראשי
המלאכה 4
בנימינה
כתובת למשלוח דואר
ת.ד. 438 בנימינה
מיקוד: 3055240